Soms is afstand nemen goed.

Probeer het maar eens bij een schilderij van Monet of bij een ingewikkeld vraagstuk. Neem wat afstand en gun jezelf een overall view. Dan zie je vaak de dingen in hun onderlinge samenhang en kun je daarna met verfrissende inzichten weer inzoomen.


Als diagnostisch centrum zijn we constant bezig met vernieuwingen en ontwikkelingen en spelen we in op de vragen vanuit de arbeidsmarkt.
ATC gaat uit van het principe dat ieder mens kwaliteiten heeft. Soms duidelijk herkenbaar, soms onbewust aanwezig en niet altijd direct toepasbaar in de huidige arbeidsmarkt. Wanneer mensen een langere periode uit het arbeidsproces zijn weet men vaak wel wat men niet kan, maar moet men weer op zoek naar wat men wel kan.

Lees verder >>>

Karin heeft meer zelfvertrouwen door competentieprogramma van ATC

Karin 47 jaar, ze heeft een LNHO opleiding gedaan, is jong getrouwd en heeft uit haar ( toenmalige) huwelijk 3 kinderen. Ze heeft in het huwelijk niet of nauwelijks gewerkt, wel heeft het echtpaar een restaurant gerund, waarbij het leeuwendeel van het werk op haar schouders rustte. Ze is inmiddels gescheiden en woont alleen. Er is veel strijd geweest om de kinderen. Karin is naar het ATC gekomen om weer ritme, structuur en conditie op te bouwen. Daarnaast wilde de gemeente graag weten hoe het met haar motivatie stond en wat/hoe kansen op de arbeidsmarkt zijn. De gemeente had hierin geen positief beeld van haar. Het traject verliep in het begin inderdaad ook moeizaam, ze had vooral moeite zich aan afspraken te houden. Daar hebben enkele (counseling)gesprekken over plaatsgevonden. lees meer