Door een traject bij ATC is Johan weer gemotiveerd om een opleiding te volgen

Johan weet nog niet exact welke opleiding hij wil volgen. De gemeente wilde het traject wel ondersteunen, maar hij moest eerst aantonen dat hij nu wel over motivatie en stabiliteit beschikt. Johan heeft vanaf het begin duidelijke structuren en afspraken meegekregen en met hem is een no-nonsense traject afgesproken. Het traject heeft vanaf het begin goed gelopen. Johan heeft zich getoond als stabiel, betrouwbaar en gemotiveerd. Door het competentietraject heeft hij zijn kwaliteiten en valkuilen beter in beeld gekregen. Inmiddels heeft hij een keuze gemaakt voor zijn studierichting en gaat hij per september met deze opleiding starten.

Het traject heeft Johan weer de motivatie gegeven die hij al een tijdje kwijt was. Door te testen waar zijn mogelijkheden liggen en hem te motiveren is hij nu in staat om met een opleiding te starten.

Henry heeft via het ATC nu een contract voor onbepaalde tijd

Henry 28 jaar, alleenstaande man. Henry heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. In zijn jeugd is een autistische storing en ADHD geconstateerd. Hij heeft een VSO opleiding gedaan en vervolgens allerlei verschillende werkzaamheden verricht van stratenmaker tot dakdekker. Het is hem echter niet gelukt ergens vaste voet aan de grond te krijgen. lees meer