Door een traject bij ATC is Johan weer gemotiveerd om een opleiding te volgen

Johan weet nog niet exact welke opleiding hij wil volgen. De gemeente wilde het traject wel ondersteunen, maar hij moest eerst aantonen dat hij nu wel over motivatie en stabiliteit beschikt. Johan heeft vanaf het begin duidelijke structuren en afspraken meegekregen en met hem is een no-nonsense traject afgesproken. Het traject heeft vanaf het begin goed gelopen. Johan heeft zich getoond als stabiel, betrouwbaar en gemotiveerd. Door het competentietraject heeft hij zijn kwaliteiten en valkuilen beter in beeld gekregen. Inmiddels heeft hij een keuze gemaakt voor zijn studierichting en gaat hij per september met deze opleiding starten.

Het traject heeft Johan weer de motivatie gegeven die hij al een tijdje kwijt was. Door te testen waar zijn mogelijkheden liggen en hem te motiveren is hij nu in staat om met een opleiding te starten.

Karin heeft meer zelfvertrouwen door competentieprogramma van ATC

Karin 47 jaar, ze heeft een LNHO opleiding gedaan, is jong getrouwd en heeft uit haar ( toenmalige) huwelijk 3 kinderen. Ze heeft in het huwelijk niet of nauwelijks gewerkt, wel heeft het echtpaar een restaurant gerund, waarbij het leeuwendeel van het werk op haar schouders rustte. Ze is inmiddels gescheiden en woont alleen. Er is veel strijd geweest om de kinderen. Karin is naar het ATC gekomen om weer ritme, structuur en conditie op te bouwen. Daarnaast wilde de gemeente graag weten hoe het met haar motivatie stond en wat/hoe kansen op de arbeidsmarkt zijn. De gemeente had hierin geen positief beeld van haar. Het traject verliep in het begin inderdaad ook moeizaam, ze had vooral moeite zich aan afspraken te houden. Daar hebben enkele (counseling)gesprekken over plaatsgevonden. lees meer